Tereza Lavičková

8.3.2022
Už druhým rokem roznáším po městě letáčky programu KasProCats ohledně kastrací a množení koček - zaměřuji se  na lokality, kde vím o pohybu koček, větší areály firem, kde se kočky zdržují téměř vždy a na veterinární ordinace. 

Tento program je jedinečný způsobem svého boje za toulavé kočky a jejich důstojný život, snaží se domoci toho, aby zákon na ochranu zvířat fungoval tak jak má a aby obce začaly plnit své povinnosti vyplývající z něj. Usiluje o to, aby kastrace a péče o kočky, které živoří na ulicích byla hrazena z rozpoctů měst a obcí jak by tomu mělo správně být. A ne, jak tomu bohužel většinou je - z kapes přeplněných soukromých útulků a lidí, kterým je koček líto. 

Situaci nelze dále přehlížet a spoléhat se na zmíněné útulky, spolky a jednotlivce, problém opuštěných, přemnožených a nemocných koček je třeba začít řešit komplexně a od lidí - úředníků, kteří by si měli uvědomit, že toto je jejich zákonem daná povinnost a nelze se do nekonečna vymlouvat, že není kdo, není kam a není za co

Tereza Lavičková, Prostějov.  Krmení a kastrace  toulavých koček